Nagyvilág

2011.03.31. 15:50

LÍBIA: A NATO kivizsgálja, voltak-e civil áldozatai a bombázásoknak

<p>Kivizsgálja a NATO, hogy valóban haltak-e meg civilek a Líbia elleni bombázásokban. Az észak-afrikai ország elleni katonai műveleteket vezető kanadai tábornok, Charles Bouchard a vizsgálatok megindításáról azután beszélt, hogy egy Tripoliban tartózkodó olasz püspök bejelentette, negyven civil halt meg a líbiai főváros Buszlim nevű kerületében, amikor a bombázások összedöntöttek egy házat. Giovanni Innocenzo Martinelli arról nem beszélt, hogy pontosan mikor történt az eset.</p>

A tábornok azt mondta, a vizsgálatok leárulása után nyilvánosságra hozzák azok eredményét. A főtiszt csak azt vizsgáltatja meg, hogy a NATO-vezette légicsapásoknak voltak-e civil áldozatai.

A hadműveletek irányításának átadását hivatalosan vasárnap jelentették be, de csak csütörtökön történt meg ténylegesen is az átvétel. Korábban, március 19-től kezdődően az amerikaiak vezette koalíció próbálta a hivatalos indoklás szerint az ország feletti légtérzárat betartatni és a civilek életét megóvni a Líbiát 41 éve irányító Moamer Kadhafitól.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!