Nagyvilág

2011.03.31. 12:25

Kínából csempésztek hamis euroérméket az utaskísérők

<p>Megsemmisítésre szánt euroérméket csempésztek vissza Kínából Németországba a Lufthansa német légitársaság utaskísérői - közölte csütörtökön a Bild című német lap. A német rendőrség hat embert tartóztatott le a húszmillió eurós kárt okozó pénzhamisítási üggyel kapcsolatban.</p>

A Bild információ szerint a német hatóságok több házkutatást is végrehajtottak Frankfurtban és közelében, a hamis pénzek forgalomba hozatalával kapcsolatban. A lap úgy tudja, hogy a rendőrök a Lufthansa és a német jegybank alkalmazottjainál tartottak rajtaütéseket, amelyek alatt hat embert tartóztattak le.

A gyanúsítottak ellen hamis pénz forgalomba hozása miatt indult nyomozás - közölte a lappal a német ügyészség. A pénzcsempészetre akkor figyeltek fel a hatóságok, amikor a vámosok több ezer darab egy és két eurós pénzérmét találtak a Lufthansa egyik utaskísérőjének csomagjában.

A Bild információi szerint a német légitársaság stewardessei Kínából vitték be Németországba a pénzérméket, amelyeket a német jegybankban váltottak be papírpénzre. A becsempészett érméket a német jegybank megsemmisítésre szállította Kínába. A darabokra törve odaszállított eurósokat azonban kínai bűnbandák ott újra összerakták, majd utaskísérőket bíztak meg azzal, hogy visszacsempésszék a leselejtezett érméket Németországba - írta a Bild.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!