Nagyvilág

2011.03.02. 17:26

Kábítószer és alkohol hatása alatt gyilkolt a dévényújfalui mészáros

<p>Kábítószer hatása alatt volt Ľubomír Harman, aki hét embert gyilkolt meg tavaly szeptemberben Dévényújfalun, Pozsony egyik városrészében. A férfit a lövöldözés közben megsebesítették a rendőrök majd öngyilkos lett.</p>

Grendel Gábor belügyi szóvivő kedden közölte a szakértői véleményt. Harman vérében 0,5 ezrelék alkoholt mértek, a toxikológiai vizsgálatok pedig igazolták, hogy közvetlenül a lövöldözés előtt acetont fogyasztott. A tájékoztatás szerint belélegezte az aceton gőzét. A vizeletében 0,85, a vérében 0,14 ezrelék acetont mértek.

A belügyminisztérium arról tájékoztatott, hogy Harman testén az első sebet egy rendőr lövése ejtette. Ezt a boncolási jegyzőkönyv is alátámasztja. A szakértői vélemény szerint mindenképpen meghalt volna ennek következtében.

A rendőrök kizárták, hogy Harman mellett mást is megsebesítettek volna az eset során. "Az támadóval ellentétben a rendőröknek minden egyes lövés előtt tekintettel kellett lenniük a vétlen civilek életére és egészségére. A szakértői vélemény igazolja, hogy a munkájukat jól végezték és nemcsak a tárca, de az egész társadalom elismerését kiérdemlik" - közölte Daniel Lipšic belügyminiszter.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!