Nagyvilág

2011.03.18. 20:07

JAPÁN FÖLDRENGÉS: Személyes adományokat ígért a brit királynő

<p>Személyes adományokat ígért II. Erzsébet brit királynő a múlt pénteki japán és a február 22-ei új-zélandi földrengés áldozatainak megsegítésére. A királynő - hivatalának bejelentése szerint - mindkét országnak küldött szimpátiaüzenetet is. A Buckingham palota szóvivője az adomány összegét nem részletezte.</p>

II. Erzsébet nagyobbik unokája, a trónutódlási rangsorban második Vilmos herceg épp Christchurchben van, hogy megemlékezzen a 6,3-es erősségű földrengés áldozatairól. Az esküvőjére készülő herceg részvétét fejezte ki a "Japánt most elnyelő horror" áldozatainak is.
Az ázsiai szigetországot múlt pénteken megrázó, kilences erősségű földrengésben és az azt követő szökőárban legalább 17 ezren haltak meg vagy tűntek el, az új-zélandi Christchurch városát pedig több mint három hete rombolta le egy földrengés, 182-en biztosan meghaltak, több mint kétszáz embert pedig azóta sem találnak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!