Nagyvilág

2011.03.16. 22:06

JAPÁN FÖLDRENGÉS: Nehezen haladnak a halottak azonosításával

<p>A japán hatóságok nehezen haladnak a pénteki földrengés és cunami után talált holttestek azonosításával, és több helyen is lazítottak a megszokott eljárásokon - közölte szerdán a Kyodo japán hírügynökség. A legfrissebb hivatalos adatok szerint a halottak és eltűntek száma megközelítette a 13 ezret.</p>

A japán kormány nyolcvanezer katonát, rendőrt és tűzoltót vezényelt a földrengés és cunami sújtotta területekre, ahol a helyi rendőri erők nehezen haladnak a holttestek azonosításával - írta a Kyodo. Az emberhiánnyal küzdő helyi rendőrségek Mijagi, Fukusima és Ivate tartományokban rendkívüli lépésként már a boncolás kihagyásával jelentik be a halottak neveit, a holttesteknél talált tárgyak alapján. A Mijagi tartományi rendőrsége pedig önkéntesek segítségét kérte az áldozatok családjainak megsegítésére, hogy a rendőrök a holttestek azonosítására tudjanak koncentrálni.

A japán rendőrség legfrissebb hivatalos adatai szerint 4 314 halottja van a természeti katasztrófának 12 tartományban, míg az eltűntek száma 8 606, hat tartományban. A halálos áldozatok száma azonban várhatóan meredeken emelkedni fog.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!