Nagyvilág

2011.03.08. 17:04

Ilyen a legátlagosabb arc a Földön

<p>Sok embert nevezhetünk átlagos külsejű embernek, de ez a fickó valójában az.</p>

A National Geographic megtalálta a világ legtipikusabb emberét: a 28 éves kínai férfi, Han annyira átlagos, amennyire csak statisztikailag lehetséges, az arca ugyanis olyan illetve hasonló mint 9 millió másik arc a Földön. A fotó 190 ezer ember arcának összeillesztéséből készült. A Kínai Tudományos Akadémia bevonásával végzett projekt A "7 milliárd ember a Földön" sorozatának egyike, amiben az emberi fajról tudhatunk meg érdekesebbnél érdekesebb dolgot. Így például azt, hogy több férfi él Bolygónkon, mint nő, hogy a tipikus ember jobbkezes, évente 12 ezer dollárnál kevesebb keres, egy mobiltelefont birtokol, de nincs bankszámlája. A világ legtipikusabb embere 28 éves, kínai és férfi, akárcsak Han. De ez semmit nem jelent hosszútávon, ugyanis az átlag folyamatosan változik,  így a hozzáértők szerint 2030-re a világ legtipikusabb arca valószínűleg indiai lesz majd.

Nézze meg a fotót teljes méretben >>>

Kiderül azt is: a világ lakosságának egyharmada keresztény, 21 százaléka muzulmán és 13 százaléka hindu, és az emberek több mint fele (51 százalék) él városi környezetben. A dolgozók 40 százaléka a szolgáltatási szektorban áll munkában, 38 százalékuk a mezőgazdaságból él meg, 22 százalék pedig az iparban dolgozik és 5 emberből 1 írástudatlan.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!