Nagyvilág

2011.03.11. 18:29

Halálos repülőbaleset Kijev közelében

<p>Négyen haltak meg, amikor az ukrán főváros közelében eddig tisztázatlan körülmények közepette pénteken lezuhant és kiégett egy kétmotoros, könnyűszerkezetes repülőgép - adta hírül a Gazeta hírújság. A négy áldozat közül eddig hármat sikerült azonosítani.</p>

Gyakorlórepülés közben négy emberrel a fedélzetén a vaszilkovói repülőtér mellett lezuhant az ukrán Nemzetközi Légiközlekedési Központ egyik kétmotoros Tecnam P2006 típusú, oktatási célra szolgáló repülőgépe. A földbe csapódás után a kisgép kigyulladt, így nem volt esély az esetleges túlélők kimentésére. Az áldozatok közül sikerült azonosítani az ukrán légierő két ezredesi rangban szolgáló pilótáját, valamint egy civil személyt. A negyedik utas kilétét még nem tudták megállapítani.

A baleset pontos okai egyelőre ismeretlenek. Annyi bizonyos, hogy a lezuhant repülőgépet 2010-ben gyártották és a legutóbbi átvizsgálása során semmilyen rendellenességet nem észleltek rajta, ezért a szakértők előzetes feltételezése szerint valamilyen emberi tényező okozhatta a katasztrófát.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!