Nagyvilág

2011.03.28. 16:32

Cenzúrázzák a Simpson-család atombaleseteit Németországban

<p>A Simpson-családot sugárzó német televízió a Japán atomkrízis miatt nem adja le az amerikai rajzfilmsorozat atombalesetekkel foglalkozó részeit - közölte hétfőn a televízió szóvivője.</p>

Azt is hozzátette, hogy eddig nem találtak problémás epizódokat. Hasonló lépéseket tettek svájci és osztrák televíziók is. A sorozat egyik producere erre reagálva közölte: "teljesen megérti", hogy most nem akarják leadni az érintett részeket.

A Pro7 német kereskedelmi televízió ellenőriz minden részt, és nem adják le azokat, amelyekben nukleáris katasztrófa a szatíra tárgya - közölte a televízió szóvivője, az AFP francia hírügynökséggel. A szóvivő elmondása szerint eddig még egy rész bemutatását sem tolták el egy későbbi időpontra.

Az ORF osztrák közszolgálati televízió viszont két részt már le is vett a műsorról, nyolc rész bemutatását pedig elhalasztották - írta a Hollywood Reporter című amerikai filmipari szaklap.

A legendás rajzfilmsorozat családfője, Homer Simpson biztonsági felügyelőként dolgozik a városi atomerőműben, ahol rendszeresen elalszik munka közben, és figyelmetlensége visszatérő poénnak számít. A Springfield Atomerőmű már többször is közel került a leolvadáshoz, és legalább egyszer már felrobbant.

A sorozat egyik producere az Entertainment Weekly (EW) című amerikai lapnak nyilatkozva elmondta: "teljesen meg tudja érti", ha néhány részt nem adnak le, a japán atomkrízis miatt. Al Jean emlékeztetett arra, hogy a szeptember 11-ei terrortámadás után nem adtak el egy négy évvel korábban készült, New York-ban játszódó részt, mert szerepelt benne a támadásban lerombolt World Trade Center.

Jean közlése szerint a sorozatot készítő cég az amerikai televízióknak átadott egy listát azokról a részekről, amelyek a japán katasztrófa árnyékában érzéketlennek tűnhetnek. Ez megszokott gyakorlatnak számít hasonló helyzetekben - írta cikkében az EW.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!