Nagyvilág

2011.03.29. 13:41

Bíróság előtt a vegetáriánus szülők

<p>Bíróság elé áll kedden az a francia házaspár, amelynek tagjait gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolják. A pár 11 hónapos lánya ugyanis vitaminhiánnyal összefüggő megbetegedés miatt vesztette életét, mivel vegetáriánus szülei kizárólag anyatejjel táplálták.</p>

A Párizstól 150 kilométerre északra fekvő Saint-Maulvis faluban élő Sergine és Joel Le Moaligou 2008 márciusában riasztotta a mentőket, mivel aggasztotta őket, hogy 11 hónapos kislányuk "kedvetlen". Az otthonukhoz érkező orvosok ugyanakkor már csak a halál beálltát tudták megállapítani a gyereknél, aki a korának megfelelő 8 kilogramm helyett mindössze 5,7 kilogrammot nyomott.

A mentők értesítették a rendőrséget, akik a vizsgálat során megállapították, hogy a csecsemőt kizárólag anyatejjel táplálta 37 éves édesanyja, aki a diétája miatt semmilyen állati eredetű ételt - beleértve a tejet és a tojást is - nem fogyasztott. A holttest boncolása során kiderült, hogy a gyerek az A és a B12 vitamin súlyos hiányától szenvedett, ami miatt különösen érzékennyé vált a fertőzésekre. Az orvosok szerint a vitaminhiányt a kiegyensúlyozatlan táplálkozás okozta a kislánynál.

A szülők - akiknek van egy egészséges 13 éves lányuk is - az után váltak vegetáriánussá, hogy láttak egy televízióműsort arról, hogy hogyan terelik a marhákat a vágóhídra - mondta az anya ügyvédje, Stephane Daquo, aki arra is kitért, hogy a szülők ráadásul nem bíztak a gyógyszerekben. Mint mondta, a pár nem követte az orvos tanácsát, aki a baba kilenc hónapos korában azt mondta, hogy vigyék kórházba a tüdőgyulladást kapott gyereket. Ehelyett különböző könyvekből vett receptekkel próbálták meggyógyítani az egyre súlyosabb állapotba került csecsemőt.

Ha elítélik őket, akár 30 évnyi börtönbüntetést is kaphatnak.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!