Nagyvilág

2011.03.31. 14:30

Bárki evezhet a londoni olimpiai pályán

<p>A 2012-es londoni olimpia kajak-kenu szlalom versenyeinek színhelye, a White Water Centre április 22-én nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A londoni ötkarikás játékokra készülő új pályák közül ez az egyetlen, amelyet a versenyzőkön kívül mások is használhatnak még az olimpia előtt.</p>

A London észak-keleti határán található sportközpontban két külön pálya van: egy 160 méteres könnyített pálya és egy 300 méter hosszú, 5,5 méteres szintkülönbséget mutató, az olimpiai előírások szerint kiépített versenypálya.

A versenypálya 300 méterét számos akadály, szintkülönbség és hullám tarkítja, és annyi víz folyik át rajta, amennyi elegendő lenne egy 25 méteres úszómedence megtöltéséhez kevesebb, mint fél perc alatt. A sportlétesítmény evezős túravezetőit Paskell Blackwell, Nagy Britannia szenior férfi rafting csapatának kapitánya képzi ki, aki egyben a létesítmény helyettes vezetője is.

A sportközpont április 22. és szeptember 30. között szerdától vasárnapig várja a látogatókat.

Bővebben: www.gowhitewater.co.uk

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!