Nagyvilág

2011.02.23. 17:50

Szívszorító! Százszor "haltak meg" a koraszülött ikrek

<p>26 hetesen született meg az az ikerpár, akik életéért 143 napon át küzdöttek az orvosok miközben 100 alkalommal kellett újraéleszteni őket.</p>

Willow és Stanley olyan picikék voltak megszületésükkor, hogy édesapjuk karikagyűrűjét a csuklójukra lehetett húzni. Az aprócska ikerpár koraszülötten, 26 hetes korukban jöttek a világra, s csak az érdekesség kedvéért: Nagy-Britaniában magzatot a 24. terhességi hétig lehet abortálni a törvények szerint, vagyis az apróságok két héttel lépték túl ezt az időpontot, amikor világra jöttek. Az ikrek életéért folyatott harcban az orvosok majdnem alul maradtak: súlyuk pontosan 935,534 gramm és 992,234 gramm volt vagyis: az 1 kg-ot sem érték el, tüdejük pedig nem fejlődött ki rendesen. A gépekre kapcsolt apróságok látványa egy horrorral ér fel, a szülők pedig kétségbeesésből kétségbeesésbe estek ugyanis babáik légzése naponta többször leállt az inkubátorban; száz esetben kellett őket újraéleszteni. Willowon -  aki 20 perccel testvére előtt született - egy szívműtétet is végre kellett hajtan.

Nagyon fárasztó és kétségekkel terhes 143 nap után stabilizálódott az ikrek állapota, a szülők Leela és Anthony pedig ezalatt az idő alatt megjárták a poklot, de most igazán boldogok, mert nemrégiben végre kezükbe vehették csöppségeiket - számolt be a Daily Mail brit hírportál. A riportból kiderült: a Dorsetben élő házaspár azért ment be a kórházba, mert az  anya vérezni kezdett, mikor az orvosok megvizsgálták azonnal a műtőbe tolták az asszonyt és császármetszést hajtottak végre, hogy megmentsék az ikreket.
"Nem tudom elmondani a véget nem érő napokat. A gyerekeink ott feküdtek csövek között, az inkubátorban,  így táplálták és adagolták a gyógyszert, s nem csak a látvány, de a hangok is szörnyűek voltak. Mégis, minden egyes nap egy csoda volt, hogy még élnek. Nehéz szavakba önteni azokat az érzéseket, azt a félelmet, és most a megkönnyebűlést." - nyilatkozta az anyuka.

A megrázó képeket csak erősebb idegzető oldasónknak javasoljuk megtekinteni >>>

A házaspár egyébként tegnap haza is vihette az ikreket, akik most 4,795 és 5,553 kilogramm súlyt nyomnak.
- MON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!