Nagyvilág

2011.02.25. 16:43

Nőtt a génmódosított vetőmaggal beültetett területek nagysága

<p>A génmódosított maggal vetett területek nagysága tíz százalékkal nőtt 2010-ben. Az International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications nevű szervezet felmérése szerint tavaly már 148 millió hektáron termeltek ilyen növényeket világszerte.</p>

 A biotechnológiával foglalkozó szervezet adatai alapján a legtöbb ilyen földterület az Egyesült Államokban van, csaknem kétszer annyi, mint minden más országban együttvéve. A második helyen Brazília áll, tavaly egyébként itt nőtt leginkább a genetikailag módosított növényekkel bevetett területek aránya. Az érintett területek nagysága tavaly a gazdag országokban csak kevéssel öt százalékkal nőtt, a fejlődő országokban viszont 17-tel. Tavaly több mint tizenötmillió termelő vetett genetikailag módosított vetőmagot, 94 százalékuk fejlődő országban él. A GM-technológiát 29 országban használják, közülük 19 tartozik a fejlődők közé.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!