Nagyvilág

2011.02.18. 15:27

Munkahelyi kerekezés az egészségért

<p>Mini edzőkerékpárok segíthetnek az ülőmunkát végzők egészségi állapotának javításában. A szerkezetet kifejezetten erre a célra fejlesztették ki. Legfontosabb része az a két pedál, amelyet szinte bármilyen irodai székhez csatlakoztatni lehet, így akár munka közben is tekerhetünk.</p>

A szerkezet tesztelésében főként túlsúlyos, 40 év körüli nők vettek részt, akik 75 százalékban ülőmunkát végeznek. A nők 20-ból 12 munkanapon használták a mini kerékpárt, átlagosan 23 percig naponta. A résztvevők egy "túra" alatt egyharmad és 13,5 mérföld közötti távolságokat tettek meg, közben 9-500 kalóriát égettek el.

Az önkéntes nők elmondása szerint a szerkezet könnyen használható és akár minden nap edzenének rajta, ha munkáltatójuk is beleegyezne. A vizsgálatok szerint az önkéntesek munkájának színvonalát egyáltalán nem befolyásolta az edzés. Szakértők azt mondják: napi 23 perc kerékpározással már rengeteget tehetünk egészségi állapotunk javításáért.

A kutatás részletes leírása a British Journal of Sports Medicine című szaklap február 14-i számában olvasható.

Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!