Nagyvilág

2011.02.10. 16:53

Kikerült Kubica az intenzív osztályról

<p>Átszállították az intenzív osztályról a balesetire csütörtökön Robert Kubicát. A Forma 1-es lengyel pilóta a múlt vasárnap, egy olaszországi rali versenyen szenvedett súlyos balesetet. Az orvosok hét órás műtétet hajtottak végre sérült kezén, amiről úgy tűnt kezdetben, hogy esetleg amputálni kell.</p>

A balesetben nem sérült meg a mellette ülő mitfárere, Jacub Gerber. A Lotus Renault 26 éves lengyel versenyzőjét az olaszországi Pietra Liguréban lévő Santa Corona kórházban kezelik. Csapata azt közölte csütörtökön, hogy két-három hétig még a kórházban marad Kubica.

Várhatóan még legalább fél évig nem ülhet autóba, de az is előfordulhat, hogy egy év telik el, mire megint versenyezhet. Csapata már lépéseket tett, hogy a néhai brazil világbajnok, Ayrton Senna unkaöccsével, Brunóval vagy Nick Heidfelddel helyettesítse őt a rövidesen kezdődő Forma 1-es szezonban.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!