Nagyvilág

2011.02.15. 17:03

Elfogták a kelet-ukrajnai kettős robbantás gyanúsítottait

<p>Ukrajnában elfogták a januári makejevkai kettős robbantás feltételezett elkövetőit, akik ügyészségi források szerint beismerték tettüket - adta hírül kedden az ukrán Ria Novosztyi. Meg nem erősített hírek szerint a nyomozást lezárták.</p>

A Donyeck megyei ügyészség sajtószolgálatának közleménye szerint a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálat közös akció keretében őrizetbe vett két férfit, akik alaposan gyanúsíthatók a januári makejevkai kettős robbantás elkövetésével. A nyomozó hatóság állítása szerint a gyanúsítottak beismerték a tettüket, ezért a további nyomozást lezárták. Bővebb részleteket egyelőre nem árultak el.

A kelet-ukrajnai Makejevkában január 20-án hajnalban robbantak pokolgépek a helyi bányavállalat irodaháza, illetve az egyik bevásárlóközpont előtt. Tekintettel a korai időpontra, senki nem sérült meg. Az elkövetők egy hátrahagyott üzenetben 4 millió Eurót követeltek készpénzben, ellenkező esetben újabb robbantásokat helyeztek kilátásba. A hatóságok terrorcselekmény címén nyomoztak az ügyben.

-Független Hírügynökésg-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!