Nagyvilág

2011.02.24. 17:33

Délutáni sporthírek

<p>Anja Paerson nyerte a második lesikló edzést is Aréban. Újabb fordulópontjához érkezett a felkészülés az augusztusi kajak-kenu világbajnokságra. Casey Stoner volt a leggyorsabb a szepangi edzéseken.</p>

A hazai pályán szereplő Anja Paerson nyerte a második lesikló edzést is Arében. Ideje mindössze 0.01 másodperccel volt jobb, mint a szlovén Tina Maze eredménye, és csak 0.05 másodperccel előzte meg a Világ Kupában élen álló amerikai Lindsey Vonnt. Paerson így is megnyerte mindkét edzést, Vonn pedig kétszer is az első három között végzett.
A svédországi versenyen a gyorsasági számokban - pénteken szuper kombinációban, szombaton lesiklásban, vasárnap Super-G-ben - mérik össze tudásukat a versenyzők.
---
Legjobb kajakosaink és kenusaink közül Csipes Ferenc versenyzői már Antalyában lapátolnak - írja a szövetség hírlevele. A török tengerparti város az elmúlt két évben ideális helyszín volt. Kovács Katalinék olyan jó körülményekre leltek, hogy ma már több más csoport, például Sári Nándor férfi kajakosai is itt készülnek fel a nyári versenyekre.
Egyelőre ugyan hideg szél fúj és esik az eső, de azért nagyon jókat eveznek. Az elmúlt pár napban 25-30 kilométer volt a napi penzum, de ez most könnyített hét, mert az elutazás előtti három hetet mindannyian kőkeményen végigdolgozták.
A lányok örülnek annak, hogy a téli hónapok után végre ismét vízen lehetnek. A kétszeres olimpiai bajnok Kovács Katalin szerint most az a lényeg, hogy mindenki elkapja a fonalat, mindenki megtalálja magát.
---
Casey Stoner, a Repsol Honda ausztrál versenyzője a MotoGP világbajnokság mindhárom hivatalos edzésnapján a legjobb időt érte el. A versenysorozat honlapján elérhető információk alapján jócskán két percen belül motorozott (1:59.665); Valantino Rossi 2009-ben felállított körrekordját nemcsak ő, de csapattársa, a spanyol Dani Pedrosa is túlszárnyalta.
A harmadik edzésnap a Honda RC212V sikerét hozta: az első négy helyen e motor nyergében ülő versenyző végzett. Stoner és Pedrosa mögött a San Carlo Honda Gresini csapat "képviseletében" Marco Simoncelli; negyedikként, de még egy másodpercen belüli hátránnyal a harmadik Repsol Honda, Andrea Dovizioso végzett.
A négy Honda mögött három Yamaha következett: a tesztelést előző napi esésük nyomán korábban befejező két amerikai, Ben Spies és Colin Edwards, valamint a spanyol világbajnok Jorge Lorenzo.
--
Tizennégy mérkőzést rendeznek csütörtökön a legjobb 32 között a labdarúgó Európa Ligában. A visszavágókat hét hazai csapat kezdi - kisebb-nagyobb - előnnyel.
Az első mérkőzésen idegenben is nyerni tudott a holland Twente és Ajax, a német Leverkusen és az ukrán Dinamó Kijev, így hazai pályán kedvező helyzetből várják a visszavágót. Idegenbeli döntetlennel, de rúgott góllal kezd a francia PSG, a portugál Sporting és Dzsudzsák Balázs együttese, a holland PSV Eindhoven.
Az első meccs utáni 0:0-ról kezd egymás ellen az angol Manchester City és a görög Arisz, a spanyol Villareal és az olasz Napoli, valamint az angol Liverpool és Sparta Praha; hazai pályán kellene fordítania a portugál Bragának, a Hajnal Tamást soraiban tudó német Stuttgartnak, Huszti Szabolcs csapatának, az orosz Zenitnek és a Szpartak Moszkvának.
--
Marit Björgen nyerte a női, Marcus Hellner a férfi sífutó sprintet az oslói világbajnokságon
A norvég és a svéd versenyző is magabiztosan, végig vezetve győzött. A verseny honlapján elérhető információk szerint a női döntőben az olasz Arianna Follis lett a második, és a szlovén Petra Majdic szerezte meg a harmadik helyet honfitársa, Vesna Fabjan előtt.
A férfi döntőben a norvég Petter Northug végzett a második helyen, és a svéd Emil Jönssen lett a harmadik.
86 indulója volt a női sprintnek, közülük 30-an szerepelek a döntőkben. Magyar versenyzőnek nem sikerült kvalifikálnia magát: Viczián Vera ideje 3:54.40 perc lett; a csúcsidő 3:03.89 volt. Az indulók között szerepelt még Simon Ágnes, Papp Ildikó és Zámbó Viktória is.
A 120 férfi induló között Tagscherer Zoltán 77. lett - ő 25.20 másodperccel maradt el a selejtező legjobb idejétől; Tagscherer Imre, Gond Balázs volt még az indulók között.
--
A Flensburg-Handewitt szenpétervári vendégeskedésével folytatódik a kézilabda Bajnokok Ligája. Az oroszok számára lenne létfontosságú a két pont, a kupasorozat honlapján elérhető információ szerint ugyanis a D csoport negyedik helyéért nagy csatában vannak még a hét végén egymással megküzdő bosnyák Boszna Szarajevóval és a román Constantával. Ráadául az utolsó fordulóban a papírforma szerint egyik csapat sem lesz esélyes a győzelemre.
Rangadók is lesznek a hét végén: a horvát Croatia Osiguranje a spanyol Ciudad Real vendége lesz, a Pick Szeged Valladolidban játszik a spanyolokkal, Koldingban lép pályára a Veszprém a dánok ellen, és a spanyol Barcelona fogadja a francia Chamberyt.

-Független Hírügynökség-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!