Nagyvilág

2011.02.13. 07:28

Autóbomba robbant Thaiföldön

<p>Autóba rejtett pokolgép robbant Thaiföld déli részén vasárnap - közölte a helyi rendőrség. A támadásban nyolcan sebesültek meg.</p>

A detonáció helyi idő szerint délelőtt történt Yala tartományban. A rendőrség szerint a pokolgépet egy tűzoltó készülékben rejtették el, amit azután egy autóval együtt robbantottak fel. A kocsit egy élelmiszerbolt előtt, a Siam City Bankhoz közel állították le az egyelőre ismeretlen támadók. "A bomba tüzet okozott az üzletben, és nyolc embert megsebesített" - mondta egy helyi rendőrtiszt az AFP hírügynökségnek.

Eddig egyik szervezet sem vállalta magára a merényletet. Thaiföld déli részén 2004-ben kezdődött a muszlimok felkelése a buddhista kormány ellen. Az erőszakhullám azóta 4400 muszlim és buddhista életét követelte. A múlt hónapban ugyancsak Yalában kilenc falusi halt meg egy robbantásos támadásban, míg Pattani tartományban csütörtökön egy tanárt és két másik embert lőttek agyon, majd a holttesteiket felgyújtották.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!