Nagyvilág

2011.02.17. 21:52

A "Copy-paste" becenevet kapta a német védelmi miniszter

<p>Megszegte az egyetemi szabályzatot Karl-Theodor zu Guttenberg német védelmi miniszter, mert nem tüntette fel Barbara Zehnpfennig, a passau-i egyetem professzora nevét hivatkozásként doktori disszertációjában.</p>

A német miniszter 2007-ben doktorált. Nem ez az egyetlen jelöletlen forrás munkájában. Egy bekezdést például valószínűleg a berlini amerikai nagykövetség honlapján is megtalálható írásból emelt át, s kezelte azt saját gondolataként. Ha a plágium beigazolódik, nemcsak a miniszter, de az egyetem hírneve is csorbulhat, mert a disszertáció bírálatakor nem vették észre, hogy a dolgozat egy részét mások irományából ollózták össze. A 39 éves, eddig töretlen népszerűségű mininszter tagadja, hogy bármelyik rész plágium lenne dolgozatában. A német Financial Times már el is nevezte őt "copy-paste" miniszternek, pedig eddig csak "laza báróként" emlegette Guttenberget. Utóbbi becenevet egyébként rock n roll-mániája miatt kapta.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!