Nagyvilág

2011.01.17. 07:17

Már nincs válságos állapotban a fejbelőtt arizonai politikus

<p>Fokozatosan javul Gabrielle Giffords állapota - közölték vasárnap a tucsoni kórház orvosai. A tíz nappal ezelőtti hat halálos áldozattal és 12 sebesüléssel végződő lövöldözés egyik célpontja, a 40 éves szövetségi képviselő az orvosok közlése szerint már nincs válságos állapotban.</p>

A politikusnő továbbra is súlyos állapotban van, de már nincs közvetlen életveszélyben. Az orvosok bejelentése szerint a január 8-i vérengzés 12 súlyos sebesültje közül kettőnek ugyancsak javult az állapota. Egy szövetségi szenátor, aki szombaton meglátogatta a képviselőnőt, azt nyilatkozta vasárnap az NBC amerikai tévécsatornának, hogy "minden nap egyre jobb" a politikusnő állapota.

"Testének mindkét oldalát tudja mozgatni" - mesélte Kirsten Gillibrand. A szenátornő beszámolója szerint Giffords magától lélegzik, nyitja és zárja szemeit, és bár beszélni még nem képes, arckifejezésekkel gyorsan reagál a kérdésekre: tudatja, mit hallott és látott.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!