Nagyvilág

2011.01.07. 11:51

Álarcos szuperhős mentette meg a rablótól a férfit

<p>Ez nem egy képregény, ez a valóság. Seattle utcáit állarcba és golyóálló mellénybe bújt önkéntes hősök járják éjszaka, megmentve az ártatlanokat.</p>

Batman és Pókember ideje lejárt, itt vannak a való élet álarcba bújt hősei. Az amerikai Seattle utcáit 9 tagból álló önkéntes bűnüldöző csoport járja (egyikük nő), akik maszkban és különböző ruhába, egyikük például egy fekete-arany színű testre simuló cuccba bújva üldözik a bűnt. A teljes testüket takaró álruha miatt tényleg úgy néznek ki, mint egy képregénybeli szuperhős, de nincsenek szuper képességeik, csak a golyóálló ruha, a gumibot és paprika spré minden eszközük. Illetve nem teljesen. A csoport tagja vagy katonai múlttal, vagy komoly harcművészetei ismeretekkel rendelkeznek. A helyi rendőrség eleinte aggodalommal szemlélte a fél éve alakult csoportot, amire először azt mondták: hogy a legjobb esetben ez egy buta ötlet, a legrosszabb esetben pedig veszélyes, de azóta kiderült: több betörést, rablást hiúsítottak meg és védtek meg ártatlan polgárokat.

A "szupercsapat" vezetője és alapítója Phoenix Jones (álnév) felfedte személyazonosságát a rendőrség néhány tagja előtt, csakúgy mint a többiek, akik szintén álnéven ismertek, ők: Buster Doe, Katasztrófa, Green Reaper, No Name, Penelope, Thorn, and Thunder 88. De ezt a néhány embert leszámítva, senki nem tudja, kik ők.

Már olyan találgatások is szárnyra kaptak a csoporttal kapcsolatban, hogy a Batman és az Iron Man mintájára hozták létre Seattle védelmezőit milliomos üzletemberek, ahogyan a két említett filmben a milliomos Bruce Wayne és Tony Stark szállt szembe a gonosszal.

Titkos helyiségből indulnak akciózni

És ez nem vicc: Phoenix Jones - aki néhány TV-csatornával forgatott egy videót, amikor elindult a csoport - minden este egy képregényboltba tér be, ahol egy elmozdítható polc mögé egy titkos helyiségbe vonul be átöltözni és onnan jön ki szuperfelszerelésében, hogy bűnözők után vesse magát.

Két napja egy férfi, aki csak annyit árult el magáról, hogy Dan a keresztneve, majdnem rablótámadás áldozata lett. Egy ismeretlen tettes el akarta lopni a kocsiját. Dan éppen a parkolóba igyekezett vissza, amikor látta, hogy valaki megpróbálja felfeszíteni járművét. Dan azonnal hívta a 911-es rendőrségi segélyhívót, amikor - a megforgalmazása szerint - a semmiből feltűnt egy álarcos férfi, és mondta neki, hogy segíteni jött, de amikor a rabló észrevette a gyorsan közeledő álarcost elmenekült. Később kiderült, hogy a segítő Phoenix Jones volt, aki egy darabig üldözte a rablót, de az elmenekült.

Nézze meg a videót ide kattintva! >>>

Dan nem tudott arról, hogy álarcos bűnüldözők járnak a városban és mikor hívta a barátait, hogy elmesélje mi történt, ők csak azt mondták, hogy biztos be van rúgva.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!