Nagyvilág

2011.01.25. 06:28

Újabb önégető egy arab országban, ezúttal Szaúd-Arábiában

<p>Felgyújtotta magát egy férfi egy szaúdi benzinkútnál hétfőn - közölte az egyik szaúdi hírportál. A Sabq.org szerint egyelőre nem tudni, hogy az öngyilkossági kísérletnek politikai vagy személyes okai voltak.</p>

A 42 éves férfit másodfokú égési sérülésekkel vitték kórházba. Megégett az arca, a nyaka, mindkét karja, a derekától felfelé testének elülső része. A sivatagi királyságban a múlt pénteken halt meg egy 65 éves járó férfi, aki az otthonában gyújtotta fel magát. Ő azért lett öngyilkos, mert nem kapta meg a szaúdi állampolgárságot.

Az arab országokban december közepe óta számos önégetés történt. A tragikus eseményeket annak a férfinak az öngyilkossága indította el, akinek halálhíre kirobbantotta az államfő bukásával végződő véres tüntetéssorozatot Tunéziában. A 26 éves tunéziai fiatalember munkájáért gyümölcsöt és zöldséget kapott fizetségként. Amikor kiment a Tunisztól mintegy 200 kilométerre, délnyugatra lévő Szidi Buzidban az utcára, hogy pénzzé tegye a terményt, a helyi rendőrök elkobozták az engedély nélkül árusított portékát. Ezért gyújtotta fel magát.

December közepe óta Algériában, Marokkóban, Mauritániában, Egyiptomban és Szaúd-Arábiában gyújtották fel magukat férfiak. Közülük többen meghaltak, mások különböző fokú égési sérülésekkel kerültek kórházba. Az esetek többségében nem lehetett tudni, mi volt az öngyilkosság indítéka.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!