Nagyvilág

2011.01.03. 17:30

Buja videók készültek az egyik amerikai anyahajón

<p>Vizsgálatot indított az amerikai haditengerészet az egyik repülőgép-hordozó hajón készült "buja videók" ügyében - közölte hétfőn a BBC. Feltehetőleg 2006 és 2007 között rögzítették a felvételeket, létezésükről a Virginian-Pilot nevű amerikai weboldal most számolt be.</p>

Egyelőre nem tudni, hogy miért csak most derült fény a videók létére. A felvételek azért is kínosak, mert kapcsolatba hozhatók a USS Enterprise jelenlegi, 49 éves parancsnokával. Owen Honors kapitányi rangban szolgált a hadihajón, amikor a videók készültek.

A Virginian-Pilot weboldalára feltett videók bevezetőjében Owen Honors elismeri, hogy panaszokat kapott a filmek tartalmát illetően. Az egyik videóban például a haditengerészet két női tagja leszbikus jelentet imitál a fürdőben, egy másik videóban férfi haditengerészek arcát látni, méghozzá úgy, hogy félreérthetetlenül utalnak a maszturbációra. A többi videó is meglehetősen sikamlós, bár egyiken sem látható leplezetlen szexuális jelenet.

Az amerikai haditengerészet szóvivője azt mondta, hogy a videók felháborodást váltottak ki a parancsnokság körében. Chris Sims szóvivő szerint a főtiszteknek és a tiszteknek "példát kell mutatniuk, és számon kell kérniük a megfelelő hozzáállást, hangnemet, valamint a tisztességes viselkedés, a bátorság és elkötelezettség elveit, ami minden tengerésztől elvárható". A szóvivő azt is közölte, hogy vizsgálatot indítottak, és a felelősöket megbüntetik.

A Virginian Pilot szerint a videókat 2006 és 2007 között készítették a Közel-Keleten, ahol a USS Enterprise hathónapos küldetésen volt.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!