Nagyvilág

2011.01.01. 10:41

Akasztással kezdték az évet Iránban

<p>Négy, emberrablással és gyilkossággal vádolt elítéltet akasztottak fel Iránban az újév első napján - jelentette szombaton az IRNA hivatalos iráni hírügynökség.</p>

A négy férfit Szisztán-Beludzsisztán tartomány fővárosa, Záhedán egyik börtönében végezték ki. A vád szerint a csoport embereket rabolt el, és váltságdíjat követelt családjaiktól a szabadon bocsátásukért. Három túszt és egy rendőrt azonban meggyilkoltak - áll a bírósági ítéletben.

A négy ember felakasztása volt az első kivégzés 2011-ben Iránban, ahol tavaly 171 emberen hajtották végre a halálos ítéletet - ez kevesebb a 2009-es adatoknál, akkor ugyanis 270 kivégzés volt az országban. Iránban hivatalosan a közbiztonság javításával indokolják a halálbüntetést, amit a szigorú iszlám törvénykezés, a saríja alapján rónak ki. Az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet szerint Kína után itt szabják ki a legtöbb halálos ítéletet, amit gyilkosságért, nemi erőszakért, fegyveres rablásért, drogkereskedelemért és házasságtörésért adhat a bíróság.

- Független Hírügynökség -


Szilveszteri robbantások Afrikában - 25 halott

fuggetlen | 2011.01.01 10:26
Huszonegyre emelkedett az egyiptomi Alexandria egyik kopt templománál elkövetett, éjfél utáni merénylet halálos áldozatainak száma - közölte Ussama Abdel Moneim, a kairói belügyminisztérium egyik illetékese az AFP-vel, hozzátéve, hogy nyolc embert kezelnek kórházban sérülései miatt.

Tornádók pusztítottak az Egyesült Államokban

fuggetlen | 2011.01.01 07:21
Tornádók söpörtek végig az amerikai Arkansas, Missouri és Illinois államokon helyi idő szerint péntek este, megölve legkevesebb hat embert és súlyos pusztítást okozva az épületekben és a villanyvezetékekben.

Bomba robbant egy alexandriai templomnál

fuggetlen | 2011.01.01 07:01
Legkevesebb hét ember életét vesztette és 24-en megsebesültek szombat éjszaka, amikor gépkocsiba rejtett pokolgép robbant az egyiptomi kopt keresztények központjának számító Alexandria egyik templománál.

Keresztények elleni robbantás-sorozat Bagdadban

fuggetlen | 2010.12.31 17:11
Az iraki belügyminisztérium pénteki közlése szerint 15 bombát helyeztek el keresztény házaknál az iraki fővárosban. A bombatámadásokban két keresztény meghalt és 16-an megsebesültek. Négy bombát a biztonsági erők semmisítettek meg.

ÉV VÉGI ÖSSZEFOGLALÓK - külföldi hírességek

mon | 2010.12.31 16:11
Lady Gaga bebetonozta magát a popvilágban, Eminem visszatért, a Justin Bieber-láz világszerte tinik millióit érte el, újra öttagú lett a Take That, meghalt Tony Curtis, Leslie Nielsen és a Boney M énekese, eljegyezte kedvesét Vilmos herceg: egyebek mellett ez történt a külföldi sztárok, hírességek világában 2010-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!