Nagyvilág

2011.01.17. 13:02

A francia média szerint az elűzött tunéziai elnök felesége másfél tonna aranyat vitt el

<p>Tunézia - Tagadta hétfőn a tunéziai jegybank azt, hogy az országból elmenekült államfő, Ben Ali felesége állítólag másfél tonna aranyat hozott el múlt héten a bankból.</p>

A Le Monde nevű francia újság hétfői száma azt írta: Nicolas Sarkozy francia elnököt erről a hírszerzés tájékoztatta. A másfél tonna arany piaci ára jelenleg 65 millió dollár. A lap szerint a bank vezetője először megtagadta az asszony, Leila Trabelsi követelést, Ben Ali azonban felhívta és utasította, mire kiadta az aranyat.

A tunéziaijegybank szerint sem az aranytartalékhoz, sem a készpénzállományhoz nem nyúlt senki az elmúlt napokban. "Szigorú szabályok vannak érvényben, és azokhoz tartjuk magunkat" - közölte a központi bank egyik név nélkül nyilatkozó tisztségviselője az AFP-vel.

Ben Ali és felesége, Leila múlt pénteken menekültek el az országból repülőjükön a tömegtüntetések hatására. Előzőleg még kihirdette ki Ben Ali a rendkívüli állapotot. A házaspár állítólag most Szaúd-Arábiában van.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!