Nagyvilág

2010.12.12. 19:56

Hatalmas hóvihar az Egyesült Államok középnyugati részén

<p>Heves hóvihar sújt több államot az Egyesült Államok középnyugati részén, a téli időjárási zóna vasárnap keleti irányba vonult: több, forgalmas repteret és autópályát le kellett zárni, emiatt az ország csaknem felén lelassult a közlekedés.</p>

Illinois, Iowa, Michigan, Minnesota és Wisconsin államokban a meteorológusok figyelmeztették a helyieket még nagyobb hóvihar közeledtére, ráadásul a nagy mennyiségű csapadékot akár 72 kilométer per órás széllökések is kísérhetik.

A hóvihar Minnesota államban okozta a legnagyobb gondot, néhány településen 61 centiméteres hó esett egy nap alatt. Minneapolisban 43 centiméternyi hó hullott, ennyi 19 év óta nem esett a városban. Évek óta nem volt példa arra, hogy a Minneapolis-St. Paul Nemzetközi Repülőteret le kellett zárni. A Metrodome amerikai futballstadion felfújható teteje beomlott a hó súlya alatt, így az ott játszó Minnesota Vikings csapat meccsét a New York Giants-szel el kellett halasztani.

Wisconsin és Iowa államokban a fontosabb közutak nagy részét le kellett zárni: habár az előrejelzések szerint vasárnap estére megszűnik a szakadatlan hóesés, a hőmérséklet viszont akár mínusz 18 fokig is süllyedhet.

Chicagóban az előrejelzések szerint nem lesz nagy havazás, viszont akár 80 kilométer per órás széllökések is lehetnek. Az O Hare Nemzetközi Repülőtéren már egy órára nőtt a késések ideje.

Az előrejelzések szerint a téli időjárási zóna heves esőzésekkel és hóviharokkal a keleti part felé tart és Maine államtól egészen Florida északi részéig okozhat fennakadásokat a közlekedésben.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!