Nagyvilág

2010.11.03. 20:25

Zágrábban, Szarajevóban is rengett a föld!

<p>Szerda délután a horvát fővárosban is földrengést észleltek a szakemberek. Zágrábban a Richter-skála szerinti 3,2-es erősségű mozgásokat regisztráltak.</p>

A rengések epicentruma a fővárostól 20 kilométerre délnyugatra volt. A ilyen erősségű földmozgások legfeljebb kisebb károkat idézhetnek elő. Ilyesmiről azonban eddig nem érkezett jelentés. Sérültekről sem tudni egyelőre.

Bosnyák jelentések szerint nem sokkal a zágrábi mozgások előtt Szarajevóban is megmozdult a föld, majd rengéseket észleltek Mostarban is. Mindkét helyen enyhe, 3,3 és 3,4 -es erősségű rengéseket regisztráltak a szakemberek. Károkról, sérültekről nem érkezett jelentés.

Szerda hajnalban Szerbia középső részét rázta meg a Richter-skála szerinti 5,4-es erősségű földrengés. Kraljevo városában ketten életüket vesztették, 100-an pedig megsérültek. A Richter-skála szerinti 5-ös erősségű földrengés volt az Égei-tengeren fekvő görög Szamothraki szigetnél szerda hajnalban - közölte az athéni Nemzeti Obszervatórium, hozzátéve, hogy a görög fővárostól körülbelül 350 kilométerre északkeletre kipattant földmozgás nem okozott károkat.

Az obszervatórium illetékes szeizmológusa szerint a hajnali öt óra körül történt földrengés nem állt összefüggésben azzal, hogy néhány órával korábban Szerbiában is megmozdult a föld. "Egy földrengés nem okozhat egy másikat, csak véletlen egybeesés volt" - mondta Eftimiosz Lekkasz a NET állami televíziónak. Hozzátette, hogy a görögországi rengés a víz alatt pattant ki, ráadásul messze a lakott területektől, így jóval veszélytelenebb volt a szerbiainál.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!