Nagyvilág

2010.11.01. 17:40

Viharok, áradások, fölcsuszamlások Olaszországban - három halott

<p>A két napja tartó heves esőzés és szélviharok miatt egy földcsuszamlás következtében sárlavina zúdult egy családi házra Olaszország északi részén, Toszkánában.</p>

Az épületben ketten haltak meg, míg egy harmadik áldozatot szintén egy földcsuszamlás temetett maga alá. Olaszországban a napok óta tartó heves esők és viharok sokfelé áradásokat okoztak, amelyek miatt többeket evakuálni kellett házaikból - míg másutt az árvizek és erős szelek fennakadásokhoz vezettek a közúti-, és vízi közlekedésben egyaránt.

Massa városához közel, egy családi házban egy 39 éves nő, és kétéves fia halt meg, amikor sárlavina zúdult az épületre. Az apa egy másik szobában volt, amikor a házat elárasztotta az egy méter magasságú sár. A 48 éves férfi kisebb sérülésekkel úszta meg a tragédiát.

Egy harmadik halálos áldozat, egy 48 éves férfi holttestét szintén Massa városa közelében, Mirteto településnél találták meg egy földcsuszamlás alatt.

Olaszország északi részén több autópályán is fennakadásokat okoztak az árvizek és földcsuszamlások. A szélviharok miatt felfüggesztették a Lampedusa, Pantelleria, Ustica, Capri, Ischia és Procida szigetekre közlekedő kompjáratokat is.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!