Nagyvilág

2010.11.19. 09:17

Tart a Facebook-tól az amerikai légierő

<p>Figyelmeztette katonáit az amerikai légierő, hogy ne használják az internetes közösségi oldalak helymeghatározását, mert óvatlanságuknak súlyos következményei lehetnek. Egyelőre nem tudni, hogy a többi fegyvernemnél lépnek-e a Facebook és társai ügyében.</p>

A légierő belső levelezésében kiadott figyelmeztetés szerint a közösségi oldalakon mindenki számára könnyen láthatóvá válik, hogy ki merre jár, és az adatokat egy modernebb telefonnal is folyamatosan frissíteni lehet. "A légierő minden tagjának meg kell értenie a helymeghatározás használatának jelentőségét" - áll a levélben, amely hozzáteszi, hogy az óvatlanság veszélyeztetheti a biztonságot.

A Pentagon illetékesei egyelőre nem tudták megmondani az AFP hírügynökségnek, hogy a szárazföldi erőknél, és a haditengerészetnél, amelyek több tízezer tagja teljesít szolgálatot Afganisztánban, kiadnak-e hasonló figyelmeztetést. A hadsereg már régóta aggódik amiatt, hogy a Facebook és egyéb közösségi oldalak révén katonai titkok szivároghatnak ki, de az év elején úgy döntöttek, nem akadályozzák meg a "webkettes" szolgáltatások használatát. A Tweet, valamint a blog és más oldalak esetében mindössze annyi korlátozást vezettek be, hogy a bizalmasnak minősített számítógépekről nem lehet használni azokat.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!