Nagyvilág

2010.11.09. 14:45

Öt, terrorista gyanús férfit vettek őrizetbe Párizsban

<p>Feltehetően terroristákat vettek őrizetbe a francia rendőrök a párizsi Charles de Gaulle repülőtéren - közölte rendőrségi forrásokra hivatkozva kedden az AFP. A francia hírügynökség információi szerint az öt férfi az afgán-pakisztáni törzsi területen kapott kiképzést.</p>

Az AFP információi szerint az öt férfi közül kettőt hétfőn vettek őrizetbe, miután Egyiptomon keresztül megérkeztek Párizsba, hármat pedig azután fogtak el, hogy egy terrorizmus ügyekben illetékes bíró utasítást adott a rendőrségnek.

Az AFP forrása szerint az öt férfi kapcsolatba hozható az Egyesült Államok szeptember végén kiadott figyelmeztetésével, amely szerint terrortámadások készülnek Európában, egyebek mellett Franciaországban. Az al-Kaida vezére, Oszama bin Laden is támadásokkal fenyegette meg Franciaországot októberben, amennyiben nem vonja vissza Párizs az egész testet eltakaró muzulmán női ruha nyilvános viselésének tilalmát, és nem hívja vissza csapatait Afganisztánból.

Brice Hortefeux belügyminiszter többször is közölte, hogy "teljes éberségre van szükség az országban". Terrorizmus-szakértők szerint az indiai Mumbaiban 2008-ban elkövetett, és 166 ember halálát okozó terrortámadáshoz hasonló európai merényleteket tervez az al-Kaida Európa több országában, így Németországban, Franciaországban és Nagy-Britanniában.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!