Nagyvilág

2010.11.24. 05:25

Nem volt bomba a sporttáskákban a bostoni reptéren

<p>Nem volt robbanószerkezet abban a két sporttáskában, amelyek miatt le kellett zárni a bostoni Logan Nemzetközi Reptér egy részét - közölték a reptér illetékesei még kedd este.</p>

A sporttáskákat tűzszerészek ellenőrizték, majd közölték: csupán háztartási eszközöket találtak a csomagokban, ezek pedig nem jelentettek veszélyt. "A vészhelyzet befejeződött" - közölte ezután Phil Orlandella, a reptér szóvivője.

Azután kellett lezárni a repülőtér egyik hangárját, hogy egy bombakereső kutya jelzett: két, nigériai címmel ellátott sporttáskában robbanószerkezet lehet a Delta légitársaság által használt hangárban. A reptéri rendőrség illetve a Nemzeti Nyomozóiroda (FBI) illetékesei azonnal lezárták a területet, amely messze volt az utasok termináljától, majd a bombaszakértők átvizsgálták a csomagokat.

Az incidens miatt nem volt fennakadás az Egyesült Államok északkeleti részének legforgalmasabb repterének működésében és az utasok sem éreztek meg semmit a történtekből.

A biztonsági ellenőrzéseket azután szigorították meg az Egyesült Államok repterein, hogy novemberben az Al-Kaida terrorszervezet jemeni ága két, robbanószerkezetet tartalmazó csomagot akart eljuttatni Chicagóba, hogy ott zsinagógák ellen intézzenek terrortámadásokat. A csomagokat végül sikerült azelőtt kiszúrniuk a hatóságoknak, hogy az azokat szállító tehergép felszállt volna.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!