Nagyvilág

2010.11.10. 14:48

"Megrendezte megveretését" az orosz újságíró az orosz rendőrség szerint

<p>Az orosz rendőrség szerint megrendezte az ellene végrehajtott támadást az orosz újságíró, akit hétfőn vertek meg - közölte szerdán az orosz belügyminisztérium.</p>

Mint arról már beszámoltunk a támadásról szóló hír szerint Anatolij Adamcsukot a Himki-erdőbe tervezett autópályája kapcsán írt cikke miatt verték meg ismeretlenek. Az újságíró "vehemensen" tagadta az orosz hatóságok vádjait.

Egy belügyminisztériumi szóvivő elmondása szerint Adamcsuk ezer rubelt fizetett azért, hogy megverjék. Az orosz hatóságok azt állítják, hogy a rendőrségnek sikerült elfognia a két támadót, akik már vallomást is tettek. Az újságíró ellen valószínűleg vádat emelnek, hamis rendőrségi feljelentés miatt - írta az orosz hírügynökség.

Adamcsuk, az Interfax orosz hírügynökségnek nyilatkozva "dühösnek tűnt" az ellene tett "megvetendő" vádak miatt, és tagadta, hogy megrendezte volna megveretését - írta az AFP francia hírügynökség.

Az újságíró elleni támadásról egyik kollégája számolt be az orosz sajtónak. Elmondása szerint Adamcsukot "ketten támadták meg, a hátát és a fejét ütötték, még akkor is, amikor már a földre került." Az újságíró könnyebb agyrázkódást szenvedett- közölte Szergej Grammatin.

Nézze meg a videót >>>


A támadás után az orosz rendőrség megerősítette a támadás tényét, de részleteket nem közöltek a körülményekről. Adamcsukot állítólag azért verték meg, mert a Moszkva melletti , természetvédelmi területnek számító Himki-erdőn keresztül tervezett autópályáról írt.

Az eset két nappal azután történt, hogy a Kommerszant nevű lap újságíróját, a 30 éves Oleg Kasint félholtra verte két ismeretlen a lakóháza előtt. Kórházba szállítása után mesterséges kómába helyezték Kasint, akinek több helyen eltört az állkapcsa, eltörték mindkét lábszárát, az ujjait, megsérült a koponyája és súlyos agyrázkódást szenvedett.

- Független HÍrügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!