Nagyvilág

2010.11.19. 13:55

Meghalt a magát felgyújtó grúz menekült asszony

<p>Meghalt egy grúz menekült nő, három héttel azután, hogy felgyújtotta magát, így tiltakozva a grúz kormány menekülteket érintő bánásmódja ellen - közölte pénteken az egyik grúz hírügynökség az asszony orvosára hivatkozva.</p>

Nana Pipia csütörtökön halt bele sérüléseibe azután, hogy az intenzív osztályra került - számolt be a grúz Interpressnews nevű hírügynökség.

A 46 éves, Abháziából származó Pipia még október 27-én gyújtotta fel magát a menekültügyi minisztérium előtt, azért mert nem biztosítottak neki ideiglenes szállást Tbilisziben. A helyi média szerint viszont kapott volna egy lakást a grúz főváros közelében, de azt a nő visszautasította.

A grúz lakosság csaknem hat százalékának, majdnem 25 ezer embernek kellett elhagynia otthonát, miután a 90-es évek elején Abházia és Dél-Oszétia elszakadt Tbiliszi fennhatósága alól. Újabb 26 ezer embernek kellett kiköltözni Dél-Oszétiából 2008-ban, mert az orosz haderők bevonultak Grúziába.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!