Nagyvilág

2010.11.04. 17:25

Heroint és marihuánát találtak a volt francia igazságügyi miniszter öccsénél

<p>Őrizetbe vették a volt francia igazságügyi miniszter testvérét kábítószerbirtoklás vádjával Belgiumban - közölte csütörtökön az AFP, rendőrségi forrásokra hivatkozva.</p>

Jamal Datinál - aki a jelenleg az Európai Parlament képviselőjeként tevékenykedő Rachida Dati öccse - 30 gramm heroint és öt gramm marihuánát találtak szerdán, amikor a hollandiai Maastrich-ből a belga határon akart átmenni kocsijával.

A 38 éves férfi, akit 2007-ben egy év börtönre ítéltek Franciaországban kábítószerkereskedelem vádjával, tavaly megjelentetett egy könyvet "Rachida árnyéka" címmel. Ebben azt írja nővéréről, Nicolas Sarkozy első kormányának igazságügyi miniszteréről, hogy régóta elmérgesedett a kapcsolatuk és nem beszélnek egymással.

A volt miniszter másik testvérének, Omar Datinak is meggyűlt a baja már a törvénnyel. Őt is 2007-ben ítélték nyolc év börtönre, szintén drogkereskedelem miatt.

Rachida Dati-t tavaly menesztették a kormányból, de maradt az egyik párizsi kerület polgármestere, és az Európai Parlament tagja lett.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!