Nagyvilág

2010.11.19. 12:55

Gyerekpornósokat fogtak el Lengyelországban

<p>Gyermekpornó elleni razziát tartottak ismét Lengyelországban - jelentette be a helyi rendőrség pénteken. Ezúttal 22 embert tartóztattak le felvételek birtoklása és terjesztése miatt.</p>

A lengyel rendőrség közlése szerint lakásokban, cégeknél és internet-kávézókban tartottak házkutatásokat. 23 számítógépet, 20 merevlemezt és mintegy 400 CD-t és DVD-t foglaltak le, a tulajdonosaikat pedig őrizetbe vették. A razziát azután indították, hogy a német rendőrség információkat adott át egy fájlcserélő hálózatról, amelyen a gyermekpornót osztottak meg egymással a pedofilok.

A lengyel hatóságok az utóbbi években bekeményítettek a hasonló ügyekben. Legutóbb szeptemberben volt hasonló razzia, akkor 102 gyanúsítottat tartóztattak le, tavaly pedig nyolc különböző akcióban 473 pedofilt fogtak el. Lengyelországban legfeljebb nyolc év börtönbüntetés szabható ki gyermekpornó terjesztéséért.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!