Nagyvilág

2010.11.27. 20:47

Fotó! Mitikus lény vagy optikai csalódás?

<p>Szó sincs mitikus lényről, viszont a fotó sem hamisítvány. Akkor mi ez? Csak egy optikai csalódás....</p>

A fotón látható „lény” első pillantásra egy mitikus állatnak látszik, mintha a Pegazust tűnt volna fel kiterjesztett szárnyakkal vágtatva. Na igen, azzal a különbséggel, hogy ez a „Pegazus” antilopból van és nem lóból... Tehát vagy mutáns antilopról van szó, vagy... Mire ideáig jutunk, már fel is mértük, hogy csupán egy szerencsés szögből elkapott fotóról van szó: amin az látszik, hogy egy antilop menekül az őt üldöző indiai Sarus Darus elől, a világ legmagasabban repülő madarától.

Nézze meg a fotót ide kattintva >>>


A felvétel a Keoladeo Nezeti Park területén készült, Indiában, s a kép történetéhez hozzátartozik, hogy a madárnak jó oka volt az agresszióra, ugyanis az antilop a madár fészkénél „ólálkodott”, mikor ezt a tollas meglátta kiterjesztett szárnyával próbálta a patást elzavarni. Ezt a pillanatot kapta el Jagdeep Rajput fotós, akinek felvétele olyan szerencsés szögből sikerült, hogy akinek csak megmutatja az első pillanatban felhörren, és azt mondja, ez photoshopolt kép.., amíg rá nem jönnek, hogy igazából mit is látnak... Ritka szép fotó.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!