Nagyvilág

2010.11.03. 17:20

Folytatódik Nápoly mellett a szemétháború

<p>Ismét megnyitottak egy szemétlerakót Nápoly közelében szerdán, emiatt a helyiek összetűztek a rendőrökkel.</p>

A demonstrálók felgyújtottak egy kukásautót, és több járművet is megakadályoztak abban, hogy lerajkják a hulladékot. A tiltakozókat a rendőrök végül leszorították az útról, így ismét mehettek a kamionok a lerakóba. Egy másik szeméttelepnél is dulakodás volt: ott egy rendőr megsérült, amikor a tiltakozókat kezdték oszlatni. A demonstrálók szintén blokáddal akarták megállítani a szemetesautókat.

Nápolyban és környékén évek óta rendezetlen a szeméthelyzet. Legutóbb már az Európai Unió fenyegette meg a római konzervatív kormányt, hogyha nem tesz sürgősen lépéseket, akkor szankciókra számíthat. Az elmúlt hetekben a kisebb települések lakói többször is összecsaptak a rendőrökkel, mert nem akarják, hogy az otthonaik közelében újabb szemétlerakókat nyissanak. A helyiek szerint város és környéke Olaszország szeméttelepe, amiből hatalmas hasznot húz a helyi maffia, a Camorra, valamint a bűnszervezettel együttműködő korrupt politikusok.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!