Nagyvilág

2010.11.11. 14:50

Elsüllyedt egy kínai teherhajó Japánnál - egy halott, húsz eltűnt

<p>Egy kínai tengerész meghalt és húszan eltűntek, miután teherhajójuk elsüllyedt Japán déli szigeteinek közelében - közölte csütörtökön a japán és a tajvani parti őrség. A hajó fedélzetén lévő emberek közül négyet sikerült kimenteni a vízből. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a hajó tragédiáját.</p>

A japán parti őrséget a tajvani hatóságok értesítették a panamai zászló alatt hajózó Nasco Diamond eltűnéséről. Az Indonéziából indult, 55 ezer tonna nikkelt szállító hajó még szerdán süllyedt el, a japán Iriomote-szigettől nagyjából 340 kilométerre, délre.

A legénység mentésében részt vesz a tajvani és a japán parti őrség is. Eddig négy embert sikerült élve kimenteniük a vízből, és egy holttestet találtak. Az egyik kimentett tengerész kritikus állapotban van. Egy japán keresőhajó talált egy mentőcsónakot, 28 kilométerre a baleset helyszínétől, de az üres volt.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől süllyedt el a hajó. A japán parti őrség közlése szerint a területen megfelelő időjárási körülmények voltak: gyenge szél fújt, a látási viszonyok jók voltak, és nem esett az eső. Az egyik kimentett tengerész elmondása szerint a gépterembe tört be a víz, és a 17 ezer tonnás hajó kevesebb, mint öt perc alatt süllyedt a víz alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!