Nagyvilág

2010.11.10. 18:39

Egymás gondolataiban olvasnak az agyuknál összenőtt sziámi ikrek

<p>Nem csak olvasnak egymás gondolataiban, de ami az egyik lát, azt látja a másik is.</p>

A kanadai sziámi ikerpár története már azért is csodálatos, mert egyáltalán életben vannak. Az orvosok a túlélési esélyeiket a terhesség, a születés és az első hat hónap idejére szinte nullára tették, mégis mindegyiket túlélték és az ikerpár nemrégen lett négy éves. Nem csak egészségesek, de helyzetük ellenére nagyon is boldogok.

Tatiana és Krista különös ikerpár, nem csak koponyájuk, de agyuk egy része is összenőtt. Ezért nem lehetett őket szétválasztani, de mint videónkból kiderül, nagyon is jól megoldják az ebből fakadó helyzeteket. Közös agyuk révén nem csak hogy olvasnak egymás gondolatában, de amit az egyik lát, azt a másik is képes látni. Ahogyan orvosuk, Dr. Douglas Cochrane fogalmazta meg: "átlátnak egymás szemébe"

A lányok esete az orvostudomány egyik legnagyobb csodája, s maguk az orvosok is sok tesztet lefolytattak annak érdekében, hogy rájöjjenek, miként lehetséges a különös kapcsolat a két lány között. Az ikrek thalamusának kapcsolódósával minden fő érzékkel is osztoznak a lányok, csupán a szaglásban nem.

Életükről és különös kapcsolatukról nemrégen dokumentumfilmet vetítettek, ami után csak úgy özönlöttek az olvasói levelek, feltéve egyebek közt azt a kérdést, hogy az agy egy részének megosztásával vajon egy vagy két személy az ikerpár?

Nézze meg a videót ide kattintva >>>

A családnak nincsenek e téren kétségei, határozottan állítják, a két lány, két külön személyiség, Krista a nagyobb és az erősebb is, Tati (ahogy becézik Tatiana-t) a kisebb és engedékenyebb és általában arra is kell menniük, amerre Krista akar. Bár az orvosok abban is kételkedtek, hogy képesek lesznek egyáltalán járni, ma már ez szinte simán megy nekik, sőt furcsán, de futni is tudnak. Minden nap járnak fizioterápiára, hogy javítsák a mozgásukat és hogy rugalmasak maradjanak.
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!