Nagyvilág

2010.11.15. 20:50

E-mail szolgáltatást indít a Facebook

<p>Saját e-mail szolgáltatást indít a Facebook - jelentette be a népszerű közösségi oldal alapítója, Mark Zuckerberg hétfőn, San Franciscóban sajtótájékoztatóján.</p>

Ez azt jelenti, hogy ezentúl minden felhasználónak lehet facebook.com-os e-mail címe, de a chatelést, az sms-ezést is ötvözi a Facebook új szolgáltatása, amelyre nemcsak a közösségi oldal felületéről, hanem kívülről is be lehet majd jelentkezni.

A Facebook-nak már több mint 500 millió felhasználója van világszerte, így ha csak egy kis részük is átállítja majd levelezési címét facebook.com-ra, akkor a közösségi oldal nagyon gyorsan a legnagyobb levelezőrendszerré válhat. Zuckerberg azonban hozzátette: nem lesz senki számára sem kötelező, hogy ezentúl átalakítsa e-mail-címét facebook.com végűre.

A közösségi oldal nem titkolt célja, hogy felvegye a versenyt egyik legnagyobb riválisával, a Gmail-lel, habár Zuckerberg szerint új szolgáltatásuk nem "Gmail-gyilkos". A Facebook-nak egyébként a mostani a legnagyobb fejlesztése. Az új levelezőrendszert folyamatosan vezetik be a Facebook-on a következő hónapokban: a felhasználók egy automatikus meghívást kapnak és szabadon dönthetnek arról, hogy csatlakoznak-e hozzá.

- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!