Nagyvilág

2010.11.19. 10:25

Chihuahua kutyát alkalmaz a japán rendőrség

<p>A világ egyik legkisebb termetű kutyafajtájának egyik példányát állítják szolgálatba, miután letette vizsgáját Japánban. A chihuahua retriverekkel és németjuhászokkal kerül egy csapatba.</p>

Sikeresen vizsgázott a hétéves Momo (Barack). A dülledt szemű ölebet kiképzése után a tesztpályára vitték, ahol a száz négyzetméreres területen öt perc alatt megtalálta a romok alá szorult "túlélőt". A háromkilós kutyát a japán rendőrség katasztrófa elhárítási csapatába osztották be, ahol januárban kezdi meg a szolgálatot.

A mexikói Chihuahua államról elnevezett kutyafajta nagy előnye éppen méretében rejlik, hiszen könnyedén be fog férni olyan helyekre is, ahová golden retriever és németjuhász társai már nem. "Egészen ritka, hogy chihuahuát alkalmazzunk rendőrkutyanként" - mondta a a japán Nara rendőrkapitányságának szóvivője a Szankej Simbun napilapnak ugyancsak kiemelve az eb kis méretéből adódó előnyöket.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!