Nagyvilág

2010.11.08. 17:03

Az egész ország keresi az orosz újságíró verőlegényeit

<p>A Kommerszant című orosz lap szerkesztőségének összes újságírója bekapcsolódott annak az ügynek a felgöngyölítésébe, amelynek kapcsán a minap ismeretlen tettesek félholtra verték a lap egyik tényfeltáró újságíróját. – jelentette hétfőn a RIA Novosztyi.</p>

Mint arról már beszámoltunk mielőbbi felgyógyulása érdekében mesterséges kómában tartják Oleg Kasint, a Kommerszant újságíróját, akit ismeretlen tettesek vertek meg különös kegyetlenséggel szombatra virradó éjjel moszkvai lakása előtt Időközben közzétették azt a videofelvételt, amelyet egy térfigyelő kamera rögzített az újságíró bántalmazásáról.

A felvételen látszik, hogy a házának kapujához érő Kasint egy férfi leüti, majd egy társával együtt hihetetlen mennyiségű ütleget mér rá mindenféle tárggyal, ami a kezük ügyébe kerül. A bántalmazás során az újságírónak több helyen eltört az állkapcsa, eltörték mindkét lábszárát, a bokáját, megsérült a koponyája és súlyos agyrázkódást szenvedett.

Nézze meg a videót >>>

Kórházba szállítása óta több műtétet végeztek el rajta. Szilánkosra tört arccsontját és állkapcsát, valamint bokáját fémlapokkal és csavarokkal rögzítették. Az újságíró továbbra is a moszkvai központi klinikai kórház idegsebészetének intenzív osztályán kezelik. A bántalmazása során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy kómába került. Ezt az állapotát jelenleg mesterségesen is meghosszabbították, hogy elősegítsék a gyógyulását. Azt egyelőre nem tudni, hogy szenvedett-e maradandó agysérülést.

A népszerű újságíró megverését követően Moszkvában tüntetések keretében igyekszik a lakosság elérni, hogy a hatóságok a végére járjanak az újságírók ellen elkövetett támadások megrendelőinek és elkövetőinek felderítésére indított ügyeknek.
- Palkó István  -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!