Nagyvilág

2010.11.01. 18:15

Athéni külképviseletekre szánt csomagbombákat találtak

<p>Letartóztattak hétfőn Athén központjában két férfit a görög hatóságok, miután egy csomagba rejtett pokolgép robbanása megsebesített egy postást - a nő szerencsére csak könnyebb sérülést szenvedett.</p>

A küldemény egy csomagokat kézbesítő cég székházában robbant fel. A csomagot Athén mexikói nagykövetségére címezték. Hasonló, szintén robbanószerkezet rejtő csomagot találtak a rendőrök a két letartóztatott férfinál is. Ezt a küldeményt a francia nagykövetségre, Nicolas Sarkozynek szánták.

A görög főváros központjában letartóztatott két férfi egyikénél egy pisztolyt és egy golyóálló mellényt találtak. Valamint azt a csomagot, amelyet a francia köztársaság elnökének szántak. Ezen kívül a görög rendőrök hasonló, szintén robbanószerkezeteket tartalmazó küldeményeket ártalmatlanítottak a belga és holland nagykövetségek athéni épületeiben is.
"Meglehetősen nevetséges az egész" -mondta az AFP francia hírügynökségnek a görög rendőrség szóvivője, Thanassis Kokalakis, aki hozzátette még: "A Sarkozynek szánt csomag ugyanis soha nem érte volna el a címzettet".
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!