Nagyvilág

2010.10.28. 07:05

Vízbetörés egy kínai bányában - 12 halott

<p>Tizenkét munkás életét vesztette egy pedig megsebesült, amikor víz árasztott el egy szénbányát Kína délnyugati részén - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség csütörtökön. A baleset egy nappal korábban történt a Kujcsou tartományban fekvő Macsang városban.</p>

A bányabiztonságért felelős tartományi iroda szóvivője szerint összesen ötven ember dolgozott a föld alatt, amikor betört a tárnába a víz. A bányászok közül 38-nak sikerült idejében kimenekülnie, ám 12 társuk életét vesztette. A vízbetörés okát egyelőre vizsgálják a hatóságok.

Kínában nem ritkák a mostanihoz hasonló balesetek - az ázsiai országban a bányászat számít az egyik legveszélyesebb iparágnak. A hivatalos adatok szerint több mint 2600 vájár vesztette életét tavaly - azaz naponta nagyjából hét ember - különféle munkahelyi balesetekben. Független munkavédelmi csoportok szerint azonban az áldozatok valós száma jóval magasabb lehet a hivatalosan elismertnél.
- Független Hírügynöskég -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!