Nagyvilág

2010.10.21. 16:28

Privát bunkert épített háza alá a megszállott férfi

<p>Nem bízott semmit a véletlenre az a férfi, aki a családi ház alá egy légvédelmi óvóhelyet épített. És nem is akármilyet!</p>

Amikor a Nyugat és az Oroszország közötti feszültségek egészen kiéleződtek és reális lehetőségnek gondolták a nukleáris háború kirobbanását Mike Thomas éppen álmai otthonát vette meg. Ebben minden megvolt, amire csak vágyott: négy hálószoba, nagy kert és kilátás a tengerre. De valami hiányzott. Egy esetleges nukleáris csapástól tartó Thomas (56) a ház megvásárlásakor elhatározta, hogy egy privát bunkert épít ki a háza alatt, olyat ami egy 80-szor nagyobb csapást is kiáll, mint ami Hirosimát érte a világháború alatt. A Devonban élő férfi így is tett, acéllal bélelt ajtóval és mindennel, ami kell, felépítette az atombunkert, de a ház most eladó, potom 108 millió forintért. Nézze meg a képeket >>>

A bunker 27,9 négyzetméteres alapterületű, 6 méterrel a konyha alatt fekszik és 81 centi vastag betonfalakkal rendelkezik. Mike Thomas a családjának egy hónapra elegendő élelmiszert halmozott fel itt, de nem csak élelmiszert hordott le, van egy kanapé párnákkal, egy hat emeletes ágy, takarók, ipari elemlámpák, néhány könyv, szekrény, a gyerekeknek játékok, a legszükségesebb dolgok. Az áram és levegőellátást dízel generátor és első osztályú szellőzőrendszer biztosítja, míg vizet egy 1400 literest tartályból tudnának nyerni, ha ide kényszerülnének. Van továbbá egy WC és egy kis kézmosó, de a telefonvonalat is levitték a bunkerba. A betonpadlóra szőnyeget fektettek, a belső hőmérséklet állandó 12 Celsius fok.

Egy megatonnás nukleáris robbanás sem árt a bunkernak

A bunkernek két bejárata van: egy ruhásszekrénynek álcázott lejáró és egy konyhai bejárat, de létezik még egy keskeny vészkijárat is.
Egyébként ez a legerősebb magántulajdonban lévő menedék Nagy-Britanniában és ellenáll egy megatonnás nukleáris robbanásnak.

A Daily Mail brit hírportál beszámolója szerint az egy gyermekes apa régebben villamosmérnökként dolgozott a Királyi Megfigyelő Testületnél, és itt teljesen megszállottja lett a nukleáris fenyegetésnek és ezért kezdte kiépíteni 1985-ben a menedékhelyet lydenfordi (Devon megye) otthonuk alatt. A légvédelmi óvóhely értéke mai áron akár 62 millió forint is lehet.

A férfi már nem hisz a nukleáris támadás küszöbön állásában, a házban viszont komoly vagyona áll, amihez szeretne hozzájutni. "Amikor építettem fiatal voltam, előttem az egész élet és azt akartam, hogy a családom teljes biztonságban legyen. Már nem félek a nukleáris támadástól, viszont egy másik család most megkaphatja azt a nyugalmat, és biztonságot, amit nekünk jelentett ez a ház". Nézze meg a képeket >>>
- MON -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!