Nagyvilág

2010.10.19. 15:54

Épphogy elkerülte az ütközést egy utasszállító és egy vadászgép

<p>Kis híja volt csupán, hogy egy brit utasszállító repülőgép és egy izraeli vadászgép összeütközött a levegőben - adta hírül kedden a zsidó állam védelmi minisztériuma. Közleményük szerint az incidens még a múlt hónapban történt, amikor az Egyiptomból Európába tartó brit utasszállító áttévedt Izrael déli részének légterébe.</p>

"A brit utasszállító légi járat szeptember 25.-én a levegőben veszélyesen megközelítette az izraeli légierő egyik, gyakorlatozó repülését végző vadászgépét" - olvasható a jelentésben. A dokumentum szerint az brit légi járat az egyiptomi üdülőhely, Sharm el-Sheikh repülőteréről szállt fel, és Európa felé tartott, amikor állítólag áttévedt az izraeli légtérbe. Az izraeli hatóságok vizsgálata szerint az incidens idején az utasszállító gép az egyiptomi légi irányítók ellenőrzése alatt állt - ezért panaszt nyújtottak be az egyiptomi hatóságoknak a "rendkívüli veszélyt" jelentő hibáról, ami csaknem katasztrófához vezetett.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!