Nagyvilág

2010.10.28. 06:23

Nők félmeztelen tüntetése Kijevben Putyin látogatása ellen

<p>Félmeztelenül tüntettek ukrán nők az orosz kormányfő látogatása ellen Kijevben szerdán. A FEMEN nevű csoport hat aktivistája tiltakozott amiatt, hogy Vlagyimir Putyin energetikai ügyekről tárgyal ukrán vezetőkkel.</p>

"Ne feküdjünk le a Kreml törpéjének" - ez volt olvasható a nők egyik plakátján. "Nem tudtok olyan könnyen megtörni minket" - állt egy másik plakáton. Az orosz kormányfő Viktor Janukovics elnökkel és Mykola Azarov miniszterelnökkel az orosz gázszállítmányok esetleges árcsökkentéséről folytat megbeszéléseket.

Nézze meg a képeket >>>

Elődje nyugatbarát politikájával szemben Janukovics szoros kapcsolatokat alakított ki Moszkvával év elejei hivatalba lépése után. A gyors közeledés részeként áprilisban megegyezett az orosz vezetőkkel, hogy 2042-ig meghosszabbítják az orosz fekete-tengeri flotta Krím félszigeti támaszpontjának bérleti szerződését, cserében az energiahordozók kedvezményes áraiért. A megállapodást az ukrán ellenzék illetve a nacionalisták árulásnak minősítették.

"Putyin látogatása után Ukrajnában korlátozni fogják a sajtó -és a gyülekezési szabadságot, ahogy ez náluk is történik" - mondta a szerdai félmeztelen tüntetést szervező FEMEN egyik vezetője, Anna Gucol. A csoport aktivistái korábban is tartottak topless megmozdulást, például az év elején, az elnökválasztások napján, amikor Janukovics szavazott és a kamerák éppen rászegeződtek.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!