Nagyvilág

2010.10.05. 17:34

Homoszexuális indíttatású gyilkossággal vádolják a szaúdi herceget

<p>Szaud bin Abdulaziz bin Naszir al-Szaud herceg szexuális indíttatásból ölte meg 32 éves férfiszolgáját február 15-én, a brit főváros Landmark nevű elegáns szállójának apartmanjában - ezt a londoni bírósági tárgyalás második napján, kedden mondta az ügyész.</p>

Szerinte a herceg meleg. Többször meg is verte a szolgáját előzőleg, mielőtt a tragédia napján megfojtotta.

A 34 éves herceg a szaúdi uralkodó egyik testvérének az unokája, ezért a királyi család tagjának számít. Hazájában törvény van érvényben a homoszexuálisok ellen.

Amikor február közepén megtalálták a szállodai szobában a holttestet, a herceg azt állította, hogy rablók támadták meg az áldozatot három héttel halála előtt, ezért vannak fejsérülései. A keddi tárgyaláson azonban azt mondta az ügyész, hogy a herceg tette mindezt, ráadásul az áldozat arcán harapásnyomok is voltak, ami a támadás kegyetlenségét mutatja. Jonathan Laidlaw ügyész azt is állította, hogy a szálló biztonsági kamerái által készített felvételek tanúsága szerint az áldozat január 22-e óta "trágár dolgoknak volt elszenvedője".

A 34 éves herceg végül elismerte, hogy ő okozta az áldozat halálát, de tagadta a szándékos gyilkosságot és a súlyos testi sértést. Az esküdtszéken múlik, hogy emberölés vagy gyilkosság miatt ítélkezik a herceg felett.
- Független Hírügynökség -

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!