Nagyvilág

2010.10.20. 17:54

Betiltaná az EU a mefedront

<p>Az Európai Unió (EU) egész területén betiltaná a mefedron tartalmú drogot az Európai Bizottság - jelentették be szerdán Brüsszelben. Az ecstasyhoz hasonló, de akár halált is okozó kábítószert a EU tizenkét tagállamában lehet kapni az interneten, de 15 uniós országban számít illegális drognak.</p>

Az eddigi vizsgálatok szerint csak Nagy-Britanniában és Írországban már 37 ember halálát okozta a mefedron, és az unió más tagállamaiban is ketten haltak meg attól - közölte az Európai Bizottság szóvivője, Matthew Newman egy brüsszeli sajtótájékoztatón.

A mefedront por, kapszula vagy tabletta formájában árulják az utcán illetve a világhálón: a legtöbb helyen fürdősónak vagy növényvédő szernek álcázva lehet kapni. Hatása hasonló az ecstasyhoz vagy a kokainhoz, csak éppen nagyságrendekkel olcsóbb.

A mefedron eddig Ausztriában, Belgiumban, Nagy-Britanniában, Dániában, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Írországban, Olaszországban, Lettországban, Litvániában, Luxemburgban, Máltán, Lengyelországban, Romániában és Svédországban került tiltólistára.
- Független Hírügynökség -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!