Nagyvilág

2010.09.23. 17:04

Sínen rekedt borjaikat védő elefántokat gázolt halálra egy vonat Indiában

<p>Hét elefántot gázolt halálra egy tehervonat India keleti részén, miután az állatok a saját testükkel védtek két elefántborjút, akik a sínek között rekedtek - közölték csütörtökön helyi természetvédők. Az érintett területen idén már húsz elefántot gázoltak halálra vonatok.</p>

A két elefántborjú akkor rekedt a sínek között, amikor nagyjából harminc állatból álló csordájuk szerda este áthalad a sínpáron, Nyugat-Bengál állam északi részén. Az elefántok megpróbálták kiszabadítani a borjúkat, de nem jártak sikerrel. Amikor a feléjük száguldó tehervonat megjelent, a kicsik köré állva próbálták saját testükkel védelmezni őket - mondta el az állam erdővédelmi hatóságának vezetője.

Öt elefánt azonnal meghalt, amikor a hetven kilométer per órás sebességgel haladó vonat az állatok közé csapódott, ketten pedig csütörtök reggel haltak bele sérüléseikbe. A halottak között van a két borjú is. Természetvédők elmondása szerint a területen legfeljebb negyven kilométer per órás sebességgel haladhatott volna a vonat, és közölték, hogy feljelentést tesznek a vonatot üzemelő vasúttársaság ellen.

Indiában a becslések szerint 25 ezer elefánt él vadon, de számuk rohamosan csökken, többek között a vonatbalesetek miatt. Csak azon a területen, ahol a mostani gázolás történt, idén már húsz elefánt halt meg, miután vonat csapta el őket. Egy indiai televízió beszámolója szerint a baleset helyszínének közelében több száz ember tartott dühös demonstrációt, az elefántgázolások ellen tiltakozva.

Fotó, csak erős idegzetűeknek >>>


A baleset egybeesett az elefántfejű hindu isten, Ganésa születésnapja alkalmából rendezett tíznapos fesztivál, a Ganésa Csaturthí végével.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!