Nagyvilág

2010.09.16. 19:24

Micsoda? Hullámzó épület?

<p>Elkészült az az extravagáns toronyház, ami különleges kialakításánál fogva úgy néz ki, mintha mozogna.</p>

Christopher Nolan Inception (Eredet) című film egyik jelenetéhez hasonlítja a Daily Mail brit hírportál a manhattai Beekman torony hatását. Az épületet ugyanis úgy alakította ki Frank Gehry, a világ egyik leghíresebb építésze, mintha a 76 emeletes épület megmozdulna, hullámozna. Bár a Leonardo DiCaprio főszereplésével nálunk is vetített filmben az épületek meghajlanak, végül is értjük miért ehhez hasonlították a Bekkman torony hatását. Az idős építész a 903 luxus bérlakást, valamint egy iskolát és egy kórházat is magába foglaló toronyvázszerkezetét hagyományosan alkotta meg, de a homlokzat jellegzetes hullámzó hatást kiváltó töréseit vasbetonból hozta létre.

Nézze meg a képeket >>>

Ahogyan maga az idős mester fogalmazott: ezek a barokk művészetből vett Bernini-redők (Gian Lorenzo Bernini 17 századi barokk szobrász-építész - a szerk.) Bárhogy is: az épület lenyűgöző és első pillantásra elhiteti, hogy ez az épület megmozdult!
- MON -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!